Recent Posts

Sunday, September 25, 2011

Happy day


Hari ini i'm feeling really happy, energetic and fun with what i'm doing now even though in the beginning of my day i had hard time to wake up earlier. Semalam aku tidur lambat tapi thank to productivemuslim.com dengan ilmu yang dapat aku sedut dan dengan kehendak Tuhan ku, aku berjaya untuk bangun awal. Productivemuslim.com mengajar satu kaedah yang benar-benar membantu aku dalam menyelesaikan masalah tidur yang aku alami. Ianya bermula dengan dengan menukarkan penggunaan ayat upon me. Biasanya masa bangun tidur dan tengok jam aku akan cakap "ala awal lagi, tido la lagi 5 minit" then aku pun sambung tidor. But now, instead of saying to myself "ala awal lagi, tido la lagi 5 minit" i change it to

Sunday, September 18, 2011

Jangan Bersedih


Weekend yang agak membosankan tapi aku cuba dengan sedaya upaya untuk mengisi masa yang terluang dengan perkara-perkara yang berfaedah. Sepanjang dua hari nih, aku ditemani dengan buku Jangan Bersedih terjemahan Mohd Sofwan Amrullah. Buku yang bagus dalam membentuk diri aku menjadi insan yang lebih baik.

Sunday, September 4, 2011

Kenapa Yahudi Bijak?


Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia. Setelah sekian lama tak update blog ni, hari ini berpeluang juga saya untuk mengemaskini hardyz. Semalam, semasa sedang ber"blogwalking" saya terbaca satu article yang bertajuk "Kenapa Yahudi Bijak?". Di dalam article ini ada mesej yang baik yang perlu dikongsi dan diambil sebagai iktibar. Di sini saya kongsikan untuk pembaca blog saya dan jangan segan-segan untuk memberi komen serta pendapat berkaitan article Dr. Stephen Carr Leon.